Healing

Basis

Er bestaan vele vormen van healing. Onder healing vallen alle therapieën die inwerken op het energiesysteem binnen ons lichaam. Ik gebruik eigenlijk geen enkel vast systeem op zichzelf gezien ik mij best voel bij een combinatie van verschillende vormen. Binnen Reiki zijn er eveneens diverse stromingen, diverse leermethodes en handelingen. Ik zelf ben ondertussen ingewijd tot het Master level Reiki, al ga ik hierbij niet altijd even traditioneel te werk als de meesten. Ik geef deze behandelingen meer op gevoel dan dat ik een vast stramien of werkwijze volg. Jezelf zijn is de basis voor alles, vandaar ik hier ook mijn ding doe.
Ik hou bovendien niet van het hele zweverige dat je bij veel alternatieve zaken terug vindt. Spiritualiteit toepassen in het dagelijkse leven hoeft nu niet bepaald samen te gaan met het hele "geitenwollensokken" gebeuren. Het mag natuurlijk, ieder zijn ding, maar ikzelf knap daar op af, vandaar ik ook niet pas in een "traditioneel alternatief" plaatje.
Naast Reiki gebruik ik ook nog bepaalde massagetechnieken (marmapunten, reflexologie), edelsteentherapie, etherische olieën en klankschalen (zowel voor op het lichaam als soundhealing). Allemaal werken ze in op het energiesysteem binnen ons.

Wat houdt een standaard healing behandeling in?

Voor de basis steun ik op de traditionele handposities van Reiki. Eerst en vooral gebruik ik een essence van aromatherapie, aangepast aan waar u op dat moment het meeste nood heeft (vanuit de ayurvedische principes). Door deze rustig en diep in te ademen komt u al in een diepere ontspanning. Nadien worden de gewone handposities van Reiki toegepast. Aan het begin van de behandeling vraag ik uiteraard wel of er plaatsen zijn waar u aanraking niet aangenaam zou vinden. Op die zones kan ik dan via het aura werken om zo toch de benodigde energie te geven aan het lichaam zonder dat ik fysiek contact hoef te maken. In alle andere gevallen vind ik het voor mezelf veel fijner werken als ik toch fysiek contact kan maken (dit contact gebeurd bovenop de kledij, u hoeft zich niet uit te kleden voor deze behandeling).


Als ik bepaalde blokkades voel of ervaar die extra aandacht vragen kan ik hiervoor edelsteentherapie of klankschalen inzetten.

Uiteraard gebeurt alles in samenspraak zodat u zich 100% comfortabel voelt.

In de ruimte waarin de behandeling doorgaat staan diverse mineralen en edelstenen opgesteld die op uw lichaam en geest inwerken. Ook brandt er steeds een zoutlamp die zorgt voor extra zuivering.

Ik behandel alle chakra punten langs de voorkant van uw lichaam en laat u niet omdraaien (ondanks er ook punten aan de achterkant van het lichaam zitten) zodat u de hele behandeling al liggend op uw rug krijgt. De behandeling is hierdoor niet minder effectief, en ik vind persoonlijk dat het gemakkelijker is om zo een diepe ontspanning te ervaren die sowieso al zeer helend werkt naast de behandeling op zich. Indien ik klankschalen inzet laat ik u wel even op uw buik liggen, gezien deze het meest rust geven (vind ik persoonlijk) wanneer toegepast op de achterzijde van het lichaam.


Het doel van de behandeling is dus het helpen opheffen van blokkades op de meridianen en in de chakra's van ons lichaam, waardoor het lichaam terug in staat is om zichzelf te genezen. De behandeling op zich is geen genezing, enkel een hulp om uw lichaam te ondersteunen in het genezingsproces.

Daarnaast is het een vorm van volledige ontspanning, die ervoor zorgt dat stress op de achtergrond verdwijnt. Dit alleen al heeft een zeer gunstige invloed op ons lichaam. 

Meer info hierover vind je onder de topic info (bovenaan deze pagina) onder de pagina healing - reiki

(of u kan op healing - reiki klikken om doorverwezen te worden)


Wat houdt een healing op afstand in?

Er zijn 2 mogelijkheden voor healing op afstand. De werking is hetzelfde, alleen raak ik u fysiek uiteraard niet aan. Gezien alles energie is (en ik verwijs oa. naar de toren van Tesla op de informatiepagina) kan energie over een afstand van ruimte en tijd gestuurd worden zonder er effectief fysiek contact nodig is. Met de huidige corona crisis is een behandeling op afstand dan ook extra interessant. U hoeft er zich niet voor te verplaatsen en afhankelijk van de gekozen formule hoeft u er zelf geen tijd voor vrij te maken. Healing werkt sowieso, of u er nu voor kiest om een bewust moment in te plannen of het gewoon te ontvangen gedurende de dag. Natuurlijk vraagt deze verbinding wel een beetje vertrouwen gezien u het effectieve fysieke moment in het salon niet ervaart. Toch mag u er zeker van zijn dat u de tijd die voor u is voorzien krijgt en ik er met mijn volle energie mee werk!

 

Formule 1 is te boeken per week. Deze is ideaal voor iedereen die healing wenst maar er (nog) geen tijd voor wil voorzien.

Gedurende deze week zend ik dan elke dag energie in jouw richting tijdens een speciaal ritueel die ik thuis uitvoer. 

7 dagen lang, een korte persoonlijke sessie (op afstand) gedurende de dag, terwijl u zich gewoon kunt bezig houden met uw dagdagelijkse bezigheden. Na deze week is er een mailcontact of een uurtje whatsapp inbegrepen om te overleggen wat ik heb gevoeld en wat u hebt ervaren. Indien u eventueel nog extra coaching of advies nodig hebt bij een bepaald aspect van uw leven / gezondheid is dan het ideale moment.

Prijs per week: €99

 

Formule 2 is een healing waarbij u effectief ook de tijd neemt om te ontspannen op een samen gekozen moment. Ik voer dan het ritueel van de healing uit thuis, en u kunt zich ergens op een comfortabele plaats neerleggen, mediteren en/of luisteren naar rustige muziek.

Na de behandeling van ongeveer 45 min is er nog een whatsapp moment inbegrepen waarbij u een kwartiertje kunt overleggen of een e-mailcontact. 

Prijs per behandeling op afstand: €55

 

Wenst u geen healing maar wel een coaching moment? Ik maak het meest gebruik van spirituele coaching, waarbij ik toets naar uw intuïtie en afga op wat er bij mij intuïtief binnen komt. Ik ben een hele sterke empaat, wat betekent dat ik heel sterk ben in het voelen van iemand anders. Dit zowel op afstand als bij uw fysieke aanwezigheid. Ik heb hier heel goed mee leren omgaan en zet dit 300% in als kracht. Soms voel ik dingen waarvan u zich nog niet eens bewust bent. Hiernaast heb ik diverse coaching opleidingen gevolgd en werk ik onder andere via het principe van de wet van aantrekking. (The Law Of Attraction)

Bent u op zoek naar uw dromen? Bent u ziek, en wil u iets ondernemen om uw gezondheid terug in orde te brengen? Heeft u het gevoel dat u iets mist in dit leven? Voelt u een connectie maar weet u niet welke of wat? Heeft u extentiële levensvragen waarop u een antwoord wenst? Ervaart u angst die u blokkeert om te doen wat u wenst te doen? Vindt u de juiste relatie niet? Heeft u vragen over uw huidige / toekomstige relatie? Heeft u niet uw ideale gewicht en wil u hier iets aan doen? Dit alles en veel meer kan worden besproken in een intimiteit waarin u zich 100% thuis voelt en bij volledige discretie en vertrouwen. Gezien ik zelf enorme fan ben van whatsapp / sms, is dit coaching moment normaal gezien een 1-1,5u via whatsapp.

U kan uiteraard ook hier weer kiezen voor een wekelijkse / maandelijkse formule waarbij u meerdere keren per week contact heeft. 

Belt u liever? Dat kan uiteraard ook, ook via zoom. Geef gerust uw voorkeur aan.

Ook coaching per mail is mogelijk. 

 

Prijzen coaching:

Sessie op afstand: €60 (1-1,5 whatsapp of indien gewenst telefoon of zoom)

Sessie op afstand - 2 x per week: €99 (per week)

Sessie op afstand - 1 x per week: €199 (per maand)

 

Idealiter te boeken via whatsapp zelf: 0470/465778 of via mail: info@sentibene.be

Ook via de online boeking is het mogelijk deze afspraken op de meeste dagen in te boeken.

Vindt u geen geschikt moment? Neem dan toch even contact op via mail / sms / whatsapp.

 

Indien gewenst kunnen alle coaching sessies aangevuld worden met het gebruik van voorspellende kaarten (zowel lenormand als tarot), orakelkaarten en/of het gebruik van de pendel.

Waar moet u rekening mee houden?

Sommige (al dan niet chronische) klachten, verdwijnen volgens de wetten van Hering. Dit houdt in dat deze terug kunnen opflakkeren kort na de behandeling.om nadien te verdwijnen (ze verdwijnen dus in de omgekeerde richting).

U kan dus (dit hoeft niet altijd zo te zijn) klachten ervaren de eerste dagen na de behandeling. Ook moeheid en een grieperig gevoel behoren tot de mogelijkheden. Veel water drinken (zowel voor als na de behandeling, bij voorkeur zelf 3 dagen voor en 3 dagen nadien) en wat extra rust inplannen zijn zeker een must, lichte lichaamsbeweging zoals wandelen eveneens ook.

 

U draagt best losse en comfortabele kledij gedurende de behandeling, iets waar u zich helemaal goed in voelt.

 

Tijdens de behandeling kan u het koud of warm krijgen, tintelingen of draaiingen ervaren of ook helemaal niets voelen. Moest u niets specifiiek voelen, dan is de behandeling zeker niet minder effectief. Het beste is geen verwachtingen te hebben en gewoon te zien wat er op u afkomt.

Healing bij dieren

Het is eveneens mogelijk om deze behandeling toe te passen bij dieren (enkel worden er dan sowieso geen klankschalen gebruikt omdat dit te hevig binnenkomt bij dieren). Dit kan zowel op afstand (bij mensen kan dit ook, maar de meeste personen ervaren dit als minder "echt" en prefereren een fysieke behandeling) als in de praktijk zelf. 

Indien u dit soort behandeling overweegt voor uw dier, neem dan even via mail contact op (info@sentibene.be) met een foto en de naam van het dier zodat ik kan polsen of het dier zelf open staat voor een behandeling. (fysiek of op afstand)

Het is namelijk tegen de ethiek van Reiki. Er mogen alleen behandelingen worden uitgevoerd mits de uitdrukkelijke toestemming van de persoon of het dier in kwestie.


Voor de healing bij dieren heb ik een aanvullende opleiding gevolgd naast de opleiding Reiki.